Az elkövetés módjának hasonlósága miatt a rendőrség arra gyanakszik, hogy a Heves megyei Bükkszék takarékszövetkezetét kirabló férfi 2004 óta összesen 21 bankrablást követett el országszerte - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján Győrfi Péter kiemelt főnyomozó.
A férfit egyelőre csak a Bükkszéken, október 7-én történt bankrablással gyanúsítják, miközben mind a 21 ügyet a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság hatáskörébe utalták, írja az MTI. A feltételezett bankrablót azt követően fogták el, miután fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el november 4-én, a Heves megyei Novajon működő takarékfiók kirablása miatt. Ugyanakkor a novaji bűncselekményt nem az elfogott férfi követte el.
A november 4-i akció során az egyik járőrnek gyanús lett egy Bükkszék és Egerbakta között, az úttól egy kicsit beljebb parkoló furgon. A rendőrök ellenőrizni akarták a vezetőt, azonban a sofőr fegyvert, vagy annak látszó tárgyat rántott a rendőrökre, majd gázt adott és elmenekült a helyszínről. Az autós járőr utána iramodott, majd értesítésük alapján szemből is érkeztek rendőrautók. A furgonos Egerbakta előtt egy éles kanyarban a korlátot átszakítva lesodródott az útról, majd elfogták a férfit.

Az országos rablássorozat keretében egyébként több mint 32 millió forint tűnt el, a bükkszéki rablás során 1,7 millió forintot zsákmányolt a símaszkos, fegyverrel, vagy annak látszó tárggyal hadonászó rabló. A sajtótájékoztatón a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy a gyanúsított beismerte-e bármelyik rablást. Ugyanakkor azt elmondták, hogy a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a férfit. A Novajon történt rablással kapcsolatban egyelőre nem kívántak nyilatkozni a nyomozók. A sajtótájékoztatón a férfi lakásán tartott házkutatás nyomán lefoglalt eszközöket, a többi között éles- és gázlőszereket, símaszkot és flóbert típusú pisztolyt mutattak be.