Európai elfogatóparancsot adott ki hétfőn Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság - írta a Független Hírügynökség. A bíróság a rendőrségtől kapott adatok alapján adta ki a körözést. Úgy tudjuk, hogy a volt sportolót fejvadászok üldözik. Amennyiben hivatalos információt kapnak arról, hogy a volt sportoló már elhagyta Európát, akkor megteszik a szükséges lépéseket.

Farkas Péter és öccse, Farkas Károly egy hete szökött meg ítélethirdetés közben a Pesti Központi Kerületi Bíróságról. A bíróság mindkettőjük ellen elfogató parancsot adott ki és elrendelte előzetes letartóztatásukat is. Farkas Károlyt egy nappal később fogták el, Vecsésen, bátyja azonban mostanáig nem került elő és a rendőrség információi szerint külföldön tartózkodik. A szökés ellenére az első fokú, nem jogerős ítéletet is kihirdették, amely szerint folytatólagosan elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűnsegédeként Farkas Péter 5 év fegyházat és 1 millió forintos pénzbüntetést kapott. Az olimpiai bajnok testvérét társtettesként 7 év fegyházra és ugyancsak 1 millió forint pénzbüntetésre ítélték, egy harmadik vádlottat pedig szintén társtettesként 6 év fegyházra ítélték. A bíróság egyébként Farkas-fivérek távozását tevőleges fellebbezésnek vette és nem tekinti bűncselekménynek.

2004 októberében a Farkas család XVII. kerületi házánál több ezer tő vadkendert találtak. A kábítószerrel való visszaélés gyanújával három embert fogtak el: a Farkas-fivéreket és egy segítőjüket. Mindhárman 16 hónapot töltöttek előzetes letartóztatásban. 2006 júniusában a bíróság az olimpiai bajnok testvérét és vádlott-társát 2-2 évi börtönre ítélte, Farkas Pétert akkor felmentették a vád alól.