Eltemették hétfőn Nagycsécsen azt a férfit és nőt, akiket egy hete lőttek le ismeretlenek, amikor Molotov-koktélt dobtak két házra, és belőttek az ablakon. A faluban vasárnap este óta jelentős rendőri készültség van, mert számítani lehetett rá, hogy szélsőségesek megjelennek. Végül senki nem zavarta meg a megemlékezéseket.

A temetésen a rokonokon, falubelieken és roma vezetőkön kívül ott volt a Borsod megyei rendőrfőkapitány, és a bűnügyi igazgató, valamint Draskovics Tibor rendészeti miniszter is. "Úgy gondolom, hogy meg kell mutatni, hogy egyetlen honfitársunk sem félhet, és ha mégis ilyen sunyi, gyáva bűncselekmény áldozatává válik, akkor számíthat arra, hogy a társadalom szolidáris vele" - mondta a miniszter a Független Hírügynökségnek.
A szertartást a nagycsécsi polgármesteri hivatal szervezte, az önkormányzati minisztériumtól kapott 500 ezer forintos támogatásból. Múlt hétfőre virradóra Nagycsécsen két, romák lakta házra dobtak molotov koktélt, majd sörétes puskával belőttek. A támadásban két ember halt meg.