Biztosítási pénzért mérgezett meg négy embert egy bajai férfi

2008.11.12. 10:45

Több emberen, nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölésért és többek között csalásért, okirat hamisításért, kegyeletsértésért kell felelnie egy bajai férfinak. A nyomozók szerint nagy összegű életbiztosításokat kötött volt barátnőjére és másik két barátjára, majd - a biztosítási összegért - mindhárom embert megmérgezte.

A rendőrség most befejezte a nyomozást és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfi akkor bukott le, amikor 2007 tavaszán a császártöltési temetőből megpróbálta ellopni volt barátnője holttestét, mert megtudta, hogy a rendőrség vizsgálatot indított a lány halála miatt és az exhumálást tervezik. Kiderült ugyanis, hogy a lány a halála előtt egy 26 millió forintos életbiztosítást kötött, melynek a férfi a kedvezményezettje. Majd ezután hirtelen meghalt a férfi két barátja is, akik korábban szintén nagy összegű életbiztosítást kötöttek.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy mindhárom embert megmérgezték. Később kiderült, hogy a férfi kis híján egy negyedik emberrel is végzett a gyanú szerint, egy fiatal nővel, de őt megmentették az orvosok. (FH)