Jogerősen nyolc, illetve három év fegyházbüntetést kapott a Fővárosi Ítélőtáblán egy középkorú budapesti pár, amiért agyonverték a férfi, majd hagyták éhen halni a nő édesanyját. Az élettársi kapcsolatban élő, most 52 éves férfi és a 43 éves nő együttélése sem volt harmonikusnak nevezhető. A férfi 2003 szeptemberében egy késsel hasba szúrta az asszonyt, aki életveszélyesen megsérült akkor. Ezért a férfi 2 év 6 hónap szabadságvesztést kapott, de 2005 nyarán feltételesen szabadlábra került.

 

A férfi szabadulása után a pár ismét együtt élt és többször bántalmazták az asszony édesanyját, akit 2006 január 22-én addig ütötték, rúgták, hogy az másnap belehalt sérüléseibe. A férfi önmagát ellátni képtelen édesanyját pedig nem gondozták, így az alultáplált, kiszáradt idős asszony hiába került kórházba, ott hamarosan meghalt.

 

A férfit halált okozó testi sértésért és a gondozási kötelezettség elmulasztásáért 8 év szabadságvesztésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyektől korábban a Fővárosi Bíróság, az asszonyt pedig a halált okozó testi sértésért 3 évet kapott első fokon. Ezt az ítéletet hagyta helyben a Fővárosi Ítélőtábla szerdán. (FH)