Baltával agyonverte 23 éves élettársát, majd megfojtotta 9 hónapos kisfiát egy 22 éves szegedi férfi szerdán, késő este - írta a Független Hírügynökség. A rendőrök pénteken kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatását. A tettes a kettős gyilkosságot úgy próbálta leplezni, hogy a két holttestet a kert végében elásta, majd bement a rendőrségre és bejelentette, hogy élettársa közös gyermekükkel együtt eltűnt.

A rendőrség szemlét tartott a házban. A vérnyomok és a kertben a friss ásás miatt már gyilkosságra gyanakodtak. Végül a kert végében megtalálták a holttesteket. Még a tapasztalt rendőröket is megdöbbentette az a brutalitás, ahogy a tettes elkövette a kettős gyilkosságot.

Szekeres Tibor alezredes, Csongrád Megyei Főkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a 22 éves fiatalember, amikor bejelentette az eltűnéseket, ellentmondásba keveredett. Végül részletes, beismerő vallomást tett. A férfi családi konfliktussal magyarázta a kettős gyilkosságot. Azt is bevallotta, hogy a rémtett előtt sokat ivott.