Néhány óra leforgása alatt 11 illegális határátlépőt fogtak el a határrendészek a magyar-szerb határszakaszon. Volt köztük két gyerek és egy fiatalkorú is - adta hírül a Független Hírügynökség.

Hajnali fél hatkor a határhoz közeli Ásotthalmon figyeltek fel a határrendészek egy kisebb csoportra: egy szerb nőre három gyermekével és egy koszovói férfire. Mint kiderült, a két felnőtt nem ismerte egymást, csak Magyarország területén találkoztak. Mivel nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, mindannyiukat előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. Időközben az egyik, 9 éves gyermek rosszul lett, így őt édesanyjával együtt kiszáradás gyanújával kórházba vitték. Azóta már jobban van.

Négy órával később Mórahalmon csaptak le a határrendészek egy hasonló csoportra. A gyanús alakokra egy járókelő hívta fel a figyelmet. Szintén külföldiek voltak, akiknek nem voltak meg a szükséges papírjaik, így ügyüket a megyei rendőr-főkapitányság idegenrendészeti osztálya vizsgálja.