Továbbra is súlyos állapotban van az az ejtőernyős, aki szombat délután zuhant egy családi házra Nyíregyházán. A 30 év körüli férfi medencetörést szenvedett, a Független Hírügynökség információi szerint még az éjjel megoperálták, állapota súlyos, de már nincs közvetlen életveszélyben.

Az ejtőernyős szombat délután szállt fel a nyíregyházi repülőtérről, majd 2800 méter magasan ugrott ki. A landolási zónát több kilométerrel elvétette, végül - ismeretlen okból -egy családi ház tetejére zuhant, kisebb kárt téve a tetőben. A sérülthöz a ház lakói hívtak mentőt, akik kórházba vitték az ejtőernyőst.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, így azt is, hogy műszaki hiba, vagy mulasztás történt-e, elképzelhető ugyanis, hogy rosszul volt összehajtogatva az ejtőernyő.

A férfi egyébként tapasztalt ugró volt, ráadásul az ernyője is kinyílt, ezért nem tudni, hogy mitől csapódott nagy sebességgel a ház tetejének.