A futtatójukat Belgiumban román bérgyilkossal megölető magyar prostituáltak másodfokú pere kezdődik a Fővárosi Ítélőtábla előtt - írta a Független Hírügynökség. A vád szerint 2001-ben két magyar fiatalasszony, akik prostituáltként tevékenykedtek Brüsszelben, együtt élt egy férfivel, aki az egyikük élettársa, és mindkettőjük futtatója volt. A középkorú férfi alkalmanként maga is folytatott üzletszerű kéjelgést, elvette a nők pénzének nagy részét, sőt, rendszeresen bántalmazta, zaklatta őket.

A két fiatal nő elhatározta, hogy megszabadulnak a férfitől, az idősebb asszony különváltan élő férjétől kérte, segítsen valakit találni, aki pénzért megölné a zsarnokoskodó futtatót. A Romániában született férj szerzett egy román bérgyilkost, ő 3 millió forintért vállalta a kivégzést. 2001. október végén a vádlottak kötegnyi kábelt és ásót vásároltak, majd a hajnali órákban beengedték a bérgyilkost, aki áldozatát a kábellel megfojtotta, és fojtogatás közben kétszer is hasba szúrta. A holttestet a két nő autóval elvitte és a holland határ közelében az erdőben elásta.

A Fővárosi Bíróság 2007. december 3-án első fokon az egyik asszonyt mint felbujtót, 5 és fél évi börtönre ítélte, a férjét pedig ugyancsak felbujtóként 7 évi fegyházbüntetéssel sújtotta. A másik fiatalasszony bűnsegédként 2 és fél évet kapott.