horoszkóp

Tízmilliós vérdíjat tűztek ki a pécsi gránátos gyilkosság ügyében

2008.11.20. 09:44

300 ezer forintos gyorssegélyt adott a pécsi kézigránátos gyilkosság miatt árván maradt gyerekeknek Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. A Népjóléti Bizottság elnökével egyetértésben utalták ki nekik a pénzt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tasnádi Péter Pécs polgármestere.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a hírügynökségnek elmondta: szerdán két, az elmúlt időszak erőszakos támadásaival kapcsolatos döntést hozott Bencze József országos főkapitány. A Nemzeti Nyomozó iroda irányításával külön nyomozócsoportot állítanak fel a Molotov-koktélos, fegyveres és kézigránátos támadások felderítésére. A másik döntés, hogy a pécsi kézigránátos támadás ügyében 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a főkapitány. Kedd éjszaka dobtak egy kézigránátot a pécsi családi ház egyik szobájába, az ablakon keresztül. Az egyik feltételezés szerint a gránát a két szülő közé esett akkor, amikor az ágyon feküdtek és a tévét nézték. A 35 év körüli férfi és párja azonnal meghalt. Rajtuk kívül a szobában volt három gyermekük is: valószínűleg az ágy mellett, a szoba egyik távolabbi sarkában lehettek, ezért könnyebb sérüléseket szenvedtek. A rendőröket a negyedik gyerek hívta, ő a robbanáskor egy másik szobában volt.

A rendőrség mellett a szomszédok is azt gyanítják, hogy bosszúból ölték meg a párt. Az egyik szerint a családhoz szinte naponta jöttek olyan emberek, akiket az utcában nem ismertek, és a rendőrök is gyakran jártak a házuknál.