Gyártelepen tartották fogva az elrabolt budapesti fiút

bry
2008.11.21. 17:46

Egy IV. kerületi ipari területen tartották fogva azt a budapesti fiút, akit a napokban elraboltak és váltságdíjat követeltek érte. A 20 éves fiú mobiltelefonját elvették és egy fűtetlen helyiségben őrizték. Minden mozdulatát figyeltek, de fogvatartói nem bántották.
A rendőrök szerdán este tudták meg az emberrablást egy ügyvédtől: állítása szerint elraboltak egy 20 éves fiút és 10 millió forintos váltságdíjat követelnek érte nővérétől. A nyomozók ezután megkeresték a fiú testvérét, aki elmondta, hogy az emberrablók öccse telefonjáról hívták fel. Azt mondták, ha nem lesz meg a pénz, a fiút és édesanyját is megölik.
A rendőrök a pénzátadásra megbeszélt hely közelében fogtak el két jordán férfit. Akkor még nem derült ki, hogy a túszul ejtett fiút hol őrzik. Nem sokkal később azonban a XIII. kerületi Fiastyúk utcába vitték és ott elengedték az elrabolt fiatalt.
Az elrabolt fiú nővére szerint testvére korábban egy belvárosi pénzváltó alkalmazottja volt, ahol elszámolási vitába keveredett munkáltatóival. (FH)