Gyorsabban akart hajtani egy autós, de az előtte haladó mentő nem volt hajlandó szabálytalankodni, ezért ütött meg vasárnap egy sofőr egy mentőst Budapesten - mondta az RTL Híradó hétfő reggeli kiadásában Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője.

 

Győrfi Pál elmondta, kollégái szerint a mögöttük haladó sofőr folyamatosan villogott a kocsija reflektoraival és dudált is, hogy gyorsabb haladásra kényszerítse a mentőt. A mentő nem használta a kék lámpát és a szirénát, mert nem volt rá szükség, sebességét pedig az útszakaszon érvényes sebességkorlátozásnak megfelelően válaszotta meg. A másik autó sofőrje egy idő után megkerülte a mentőt, fékezett előtte, ezzel hirtelen fékezésre késztette a mentőt is. A legközelebbi piros lámpánál ki is szállt kocsijából, akkor történt az atrocitás. A mentősnek az orra törött el, de vasárnap meg is operálták, nincs veszélyben.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a sofőr ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárása indult. (FH)