Rendőrségre menekült egy lány, mert három éven át zaklatta az apja

2008.11.25. 13:15

A siófoki rendőrségre menekült, és feljelentést tett egy 16 éves lány, akit nevelőapja három éven keresztül rendszeresen megerőszakolt, és családjával együtt rettegésben tartott - számolt be az esetről Horányi János, a városi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden - írta az MTI.

A lányt - az édesanyjával és a húgával együtt - a múlt hét végén fegyverrel üldözte el nevelőapja nyimi otthonukból. Elmondása szerint egy ideig a környéken bujkáltak; segítséget nem mert kérni telefonon, nehogy a mobilja fénye lebuktassa őket. A rendőrök elfogták a 38 éves nevelőapát, aki büntetett előéletű: orvvadászat és súlyos testi sértés miatt volt már elmarasztalva. Négy, illegálisan tartott lőfegyveréből eddig két golyós és egy sörétes vadászpuskát találtak meg, és több szarvastrófeát is lefoglaltak a lakásán. A középiskolás lány feljelentése szerint nevelőapja, aki tizenhárom éve él édesanyjával, és neveli őket a húgával, három éve nagyon megváltozott. Azóta szinte napi rendszerességgel megerőszakolta őt, olykor felvételt is készített az aktusról. A családot fegyvereivel és veréssel tartotta rettegésben.

Felmerült, hogy a férfi rendszeresen orvvadászott, amelynek során lehettek bűntársai is. A nyomozás kiterjed az anyára is, annak kiderítésére, hogy mennyiben terheli felelősség gyermekének veszélyeztetése miatt.