Összesen 13 ember, köztük négy tűzoltó sérült meg kedden reggel a Moszkva téren, ahol egy balesethez vonuló tűzoltóautó és egy menetrendszerinti busz - helyközi járat - karambolozott - írta a Független Hírügynökség. A tűzoltók kék lámpával és szirénával vonultak, amikor a Szilágyi Erzsébet fasor és a Krisztina körút találkozásánál karamboloztak a busszal.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy egy balesethez vonuló tűzoltóautó kék lámpát és szirénát használva haladt a Krisztina körút felől a Szilágyi Erzsébet fasor felé, mikor a baleset történt. Egy jobbról érkező villamos elhaladt a tűzoltóautó előtt, ezután a tűzoltók gyorsítottak és tovább indultak a Szilágyi Erzsébet fasor felé. A busz bal felől, nagy ívben kanyarodva, a Szilágyi Erzsébet fasorról akart a Moszkva térre jutni, de összeütközött a tűzoltóautóval.

A balesetben összesen 13 ember sérült meg, közöttük négy tűzoltó. A tűzoltóautó vezetője súlyosan, a másik három társa könnyebben sérült. A többi kilenc sérült a busz utasai közül került ki: hárman súlyos, a többiek könnyű sérülést szenvedtek a buszon. A tűzoltóautó totálkáros lett, teljesen összetört a busz is. Az emberek mentése délelőtt fél tíz előtt megtörtént, a helyszínelés még tart, amit majd a roncsok eltakarítása követ. A környéken erős torlódás alakult ki - tette hozzá Molnár Péter.