Azonosították a rablókat, akik sokkolóval kínoztak egy idős embert

2008.11.27. 12:45

Több mint négy hónap nyomozás után a szentesi rendőröknek szerdán sikerült azonosítani egy július elején, a városban történt brutális rablótámadás gyanúsítottait. A két férfi egy másik rablás gyanúja miatt már előzetes letartóztatásban volt - írta a Független Hírügynökség.

A Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint július 4-én késő este, egy szentesi idős férfi lakását támadta meg két álarcos. Verték és sokkolóval kínozták megkötözött áldozatukat, hogy a pénzéhez jussanak. a férfi azonban nem engedett a támadóknak, így azok mindössze 400 forintos zsákmánnyal hagyták ott a férfit, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. A támadók ugyan álarcban voltak, így nem volt részletes személyleírás róluk, a nyomozók azonban szerdán olyan információt kaptak, hogy a két támadó egy másik ügyben már előzetes letartóztatásban van.

A két - 33 illetve 34 éves - sándorfalvi férfi számlájára írható a szeptember végén, Szatymazon történt rablás is, ahol a megkötözött fiú orrát és fülét akarták levágni, hogy kiszedjék belőle, hol rejtette el a pénzét.