Rendbontás nem volt, de négy embert előállítottak a péntek esti kiskunlacházi fáklyás felvonulásról. A négy előállítottnál viperát, rugós kést, gázsprayt és egy flóbertpisztolyt találtak. A demonstráció este tíz órakor rendben befejeződött - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A település lakói a múlthéten meggyilkolt 14 éves lány emlékére szerveztek fáklyás felvonulást, amelyen több mint ezren vesznek részt. A lány holttestét vasárnap este találták meg a rendőrök Kiskunlacháza mellett. Eltűnését aznap délután jelentették szülei, a rendőrök és polgárőrök délután, illetve este többször is átfésülték a környéket. A holttestet végül az esti órákban találták meg egy erdős területen. A rendőrség ismeretlen tettes ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Kiskunlacháza képviselő-testülete a gyilkosság nyomravezetőjének egymillió forintot ajánlott fel. A településhez vezető utakon térfigyelő kamerahálózatot építenek ki, és megvizsgálják a Duna-parti rész bekamerázásának lehetőségeit. 10 millió forintot különítenek el az elhagyott, romos állapotban lévő házak felvásárlására. Péntekenként és szombatonként a településen járőröző polgárőrök mellé egy rendőrt biztosítanak, ennek költségeit szintén az önkormányzat állja. Ezenfelül még egy autót vásárolnak a település polgárőrségének. A testület döntött arról is, hogy ifjúsági rendezvényeken ezentúl tilos lesz alkoholt árusítani. Követelik emellett, hogy állandó rendőrsége legyen Kiskunlacházának.

A demonstráción megjelent körülbelül 100 fővel a Magyar Gárda. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a gárdatagok egyenruhában voltak, annak ellenére, hogy Kiskunlacháza internetes oldalán külön kérték korábban a szervezők: az egyenruhás szervezetek tagjai a demonstráción szigorúan civil ruhában jelenjenek meg. A rendezvény este tíz órakor befejeződött, rendbontás nem történt - mondta Bényi Mónika.