Kétszer is robbantottak vasárnap kora reggel a thaiföldi kormányellenes tüntetők által megszállva tartott területeken. Először egy kézigránátos támadásban negyvenhatan sebesültek meg a bangkoki kormányfői hivatal épületének közelében. A második detonáció a thai főváros egyik repterénél történt -itt ketten sérültek meg.

"A tüntetők nem ijedtek meg, visszatértek állásaikba" - mondta egy helyi televíziós csatornának a demonstrálók szóvivője a 46 sérülttel járó támadás után. A bangkoki kormányfői hivatal előtt a Népi Szövetség a Demokráciáért kormányellenes tüntetői augusztus vége óta rendszeresen tartanak demonstrációkat. Tíz napja ugyanitt két tüntető halt meg egy robbantásban.

A másik vasárnapi támadás Bangkok egyik helyi érdekeltségű repülőterénél, a Don Mueangnál történt, amelyet csütörtökön szálltak meg a tiltakozók. A helyi rendőrség csupán annyit közölt, hogy két ember megsérült. A thai főváros legnagyobb, nemzetközi repülőterét, a Suvarnabhumit még kedden elfoglalták, emiatt több tízezer külföldi rekedt a délkelet-ázsiai országban.

Somchai Wongsawat thaiföldi miniszterelnök távozását követelik, aki a 2006-ban elűzött korábbi kormányfő, Thaksin Shinawatra veje. Thaksin elhagyta Thaiföldet, hogy megmeneküljön a korrupciós vádak alóli felelősségre vonástól, szövetségesei azonban megnyerték a decemberi választásokat. (FH)