Teljesen lakhatatlanná vált egy családi ház Gyálon, a Dobó Katica utcában, miután vasárnap éjszaka a ház egyik fürdőszobájában felrobbant egy gázpalack. A robbanás ereje az egyik falat teljesen kilökte és a tetőt is megemelte, ezért a lakóknak ki kell költözniük az épületből. Az esetben senki sem sérült meg - mondta a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

A 100 négyzetméteres családi ház két részre volt osztva, az egyikben a tulajdonos házaspár, a másikban pedig három fiatal bérlő lakott, ez utóbbiban történt a robbanás. A detonáció a fürdőszobában történt, ahol egy 11,5 kilogrammos gázpalack volt beállítva. A tulajdonos úgy tudta, hogy a palack üres. A robbanás az egyik 10 méter hosszú falat teljes hosszában kidöntötte. Az okokról egyelőre nem tudni, a tulajdonos úgy véli, a bérlők feltehetően túl közel raktak egy hősugárzót a gázpalackhoz.

A robbanás után kisebb tűz is keletkezett, ezt a tűzoltóknak sikerült gyorsan megfékezniük. A ház teljesen lakhatatlanná vált, ezért mindenkinek ki kell költöznie onnan, de senki sem sérült meg.