A Zala Megyei Bíróságon hétfőn elkezdődött a nagyrécsei prostituált-gyilkosság tárgyalása - írta a Független Hírügynökség. Az elsőrendű vádlott egy 28 éves nagykanizsai férfi, aki az ügyészség szerint tavaly nyáron agyonvert egy 18 éves örömlányt. A gyilkosságot megpróbálta öngyilkosságnak feltüntetni, úgy, hogy az agyonvert lányt kirakta a vasúti sínekre.

A vádirat szerint a férfi 2007. július 27-én a 7-es főút mellett felvette a kocsijába a 18 éves, nyírvasvári örömlányt. A nagyrécsei vasútállomás rakodó rámpájához vezető út mellé hajtott vele, ahol - ismeretlen okból - perceken át bántalmazta a prostituáltat. A lány a helyszínen meghalt. Holttestét a közeli sínekre fektette, majd elmenekült a helyszínről. A gyilkosságot akkor fedezték fel, amikor a Debrecen-Nagykanizsa között közlekedő gyorsvonat áthajtott az élettelen testen. A helyszínre érkező rendőrök vonszolás nyomait fedezték fel a közelben, a sínektől 8-10 méterre lévő ligetes részen pedig vérnyomokat találtak. Így rögtön felmerült a gyanú, hogy nem baleset, hanem gyilkosság történt. Ezt a későbbi orvosszakértői vizsgálat is megerősítette: a nő már halott volt, amikor a sínekre fektették. A vonat csak azután gázolt át rajta, miután agyonverték.

Az áldozat a 7-es főút mellett dolgozott, a rendőrök az ügyfélkörének feltérképezésével kezdték a nyomozást, de keresni kezdtek egy autót is, melyről a vonat utasai adtak leírást. Így jutottak el a 28 éves nagykanizsai férfihez, aki közben Olaszországba, Bolzanóba menekült. A rendőrség európai elfogatóparancsot adott ki ellene, és tavaly szeptemberben szállították Magyarországra. Még a héten ítélet születhet ellene.