Száztíz gyereket ölt meg saját állítása szerint egy férfi Nigériában, mert úgy ítélte meg, hogy megszállta őket az ördög, írja az MTI. Tetteiről egy televíziós dokumentumfilmben beszélt, ezután vették őrizetbe hat másik gyanúsítottal együtt Mbo városában. "Nem tagadom, hogy ördögűző vagyok, de én nem gyerekeket öltem, hanem a beléjük költözött rossz szellemeket irtottam ki különböző gyógynövényekkel" - mondta a férfi, amikor őrizetbe vették.
Sam Ikpe Ituama, egy gyerekjogvédelmi csoport - a Child Rights Rehabilitation Network - tagja szerint, a most elfogott férfi emberkereskedelemmel foglalkozó hálózat tagja lehet. "Jó néhány fétis kelléket és két fogva tartott gyereket is találtunk a gyanúsított templomában. A gyerekeket valószínűleg el akarták szállítani" - mondta a Ikpe-Ituama, aki egyben az épületen rajtaütő csapat vezetője is volt.
Nigéria egyes területein gyakoriak az olyan magukat ördögűzőnek valló csalók, akik elhitetik a szülőkkel, hogy gyerekeiket megszállta valami ártó szellem, mely szerencsétlenséget hozhat az egész családra, betegség vagy válás formájában. Ezzel próbálnak pénzt kicsalni tőlük az ördögűzésért cserébe. A boszorkánysággal megvádolt gyerekek közül többen gyermekkereskedő-hálózat áldozatai lesznek.