213 km/órával mértek be egy teherautót az M1-es autópályán

2008.12.09. 11:48

213 kilométeres óránkénti sebességgel mért be a traffipax egy kisteherautót az M1-es autópályán október közepén. A sofőrt 300 ezer forintra büntette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Később visszavonták a bírságot. Az autó tulajdonosa azonban azt állítja, hogy a kocsija képtelen ekkora sebességre, eddig maximum 160-nal tudott vele menni.

A teherautó éppen Münchenből tartott haza felé, amikor Bicskénél bemérték. Sofőrje azt állítja, a dobozos kisteherautó nem képes ilyen sebességre. A férfi azt monda, hogy Lengyelországban az autópályán már kipróbálta és 162 kilométer / órával tudott menni. Egy kecskeméti szakszervizben először el sem hitték, hogy a jármű valóban annyival tudott menni, mint amennyit a rendőrök állítanak. Gergelyfi Gergely, márkaképviselet vezető abszolút kizártnak tartja ezt. Mint mondta, gyakorlatilag nincs esély, hogy egy ilyen autó 213 kilométer/órával menjen. A bírságot a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szabta ki. R. Szabó Ágnes szóvivő hétfőn késő délután annyit közölt: a közigazgatási hatósági alosztály visszavonja az ügyben hozott, és bírságot megállapító határozatot, egyúttal megszüntetik az ügyben az eljárást.
Az Országos Rendőr-főkapitányságnál nem tudnak arról, hogy hibásak lennének a traffipaxok. A szerkezetet üzemeltető cég is csak annyit mondott: meghibásodásról ők sem tudnak.