Egy 61 éves férfi a békéscsabai kórház sürgősségi osztályán szívtájéki szorításra, karzsibbadásra, hasmenésre és fejfájásra panaszkodott. Azonban az ápolók a felnőtt ügyeletre küldték, mivel az özvegy elmondása szerint nem tartották szükségesnek az azonnali orvosi vizsgálatot. A férfi ezek után a mosdóban elvesztette az eszméletét. Az ügyeleten az asszony elmondása szerint többször kopogott, nem nyitottak ajtót, végül — amikor férjét a mosdóban eszméletlenül találta — már dörömbölt, és ekkor jött ki a nővér. Beteghordót és orvosokat kért, de férje életét már nem tudták megmenteni.

 

A kórházi belső vizsgálat még tart, viszont a Csaba Ügyeleti Kft. belső vizsgálatáról nyilatkozott dr. Sonkoly Iván ügyvezető a beol.hu internetes híroldalnak. Elmondta: a nővér állítja, hogy ébren volt, amikor kopogást hallott, ajtót nyitott. A segítségnyújtást nem tagadta meg, és vizsgálat szerint helyesen döntött, amikor beteghordót és orvost kért.

 

Dr. Sonkoly Iván hangsúlyozta: a defibrillátor működőképes volt, igaz pár másodpercig ugyan nem találták egy tartozékát, de aztán meglett. Végül nem azért mellőzték a defibrillátor használatát, mert nem volt működőképes, hanem azért, mert ennek orvosi indoka nem állt fenn. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2008. december 8-án nyomozást rendelt el az eset kapcsán ismeretlen tettes ellen halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.