Továbbra sincs hír a múlt csütörtökön tisztázatlan körülmények között eltűnt Ophélie Bretnacher-ről, a Budapesti Corvinus Egyetem huszonkét esztendős francia vendégdiákjáról - írja a Népszava. A francia lány a Portside de Cuba nevű Dohány utcai szórakozóhelyről feltehetően rózsadombi albérletébe indult, azonban oda már nem érkezett meg: táskáját a Lánchídon találták meg.

A fél világ a Budapesten eltűnt 22 éves francia diáklányt, Ophélie Bretnachert keresi, még Nicolas Sarkozy francia államfő blogjában is szerepel a felhívás és a lányról készült számos portré. Szülei, akik már Magyarországra érkeztek, szinte az összes hazai és nemzetközi honlapon kétségbesetten üzentek. Ophélie szeptembertől a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója, az Erasmus ösztöndíj-program keretében érkezett Magyarországra. Társai utoljára december 4-én látták. A lány édesapja, Francis Bretnacher a francia közszolgálati tévének úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy lánya öngyilkos lett.

Maros Anna, a Francia Nagykövetség sajtóattaséja a lapnak elmondta, hogy a lány egész biztosan megérkezett a Roosvelt-térre: minden bizonnyal azért, hogy átmenjen a hídon, amelynek túloldalán lakott. Így mostanra az egész útvonal ismertté vált onnantól, hogy Ophélie elhagyta a szórakozóhelyet. A lány egyedül volt egész úton, nem követte és nem próbált érintkezésbe lépni vele senki, ahogy azt a térfigyelők felvételei is bizonyítják. A lány legjobb barátnője azt mondta, a lányra vizsgák és búcsúbuli várt, egyébként nem hiszi, hogy bűntény áldozata lett volna. Anyagi helyzete stabil volt, hét éve él boldog párkapcsolatban. Ausztriában pedig december 20-tól biztos gyakornoki hely várja egy könyvvizsgáló cégnél. Csupán néhány nap volt hátra, hogy megszerezze mester-fokozatú diplomáját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon hétfős nyomozócsoport alakult Ophelie Bretnacher eltűnésének kivizsgálására. A speciális munkacsoport az elkövetkező napokban felveszi a kapcsolatot az eltűnt lány teljes környezetével, a vele kapcsolatba került embereket elszámoltatja. A nyomozócsoport munkáját segítik a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság búváregységei, mert bár egyelőre nincs adat arra vonatkozóan, hogy a lány a Dunába esett volna, ezt a lehetőséget kizárni egyelőre nem lehet. A Független Hírügynökség információi szerint a tűzoltóság búvárai pénteken délelőtt lemerültek a Dunába, és a Lánchíd pesti pillérétől egy többszáz méteres szakaszt átvizsgáltak. A lányt egyelőre ők sem találták meg, a kutatómunka egyelőre véget ért. A BRFK kihangsúlyozta, hogy a Budapesten eltűnt francia lány és a IX. kerületben megerőszakolt és bántalmazott amerikai lány ügye között nincs összefüggés. (FH)