Befejezték a vízimentők annak a 27 és 29 éves szigligeti férfinak a keresését, akik még pénteken tűntek el a Balatonban - tájékoztatta vasárnap délután a Független Hírügynökséget Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője. A vízimentők péntek estétől vasárnap délutánig körülbelül három négyzetkilométernyi területet vizsgáltak át. Mivel nem volt az esetnek szemtanúja, lehetetlen meghatározni a két férfi vízbe esésének pontos helyét - a vízimentők ezért döntöttek a kutatás befejezése mellett. Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a két szigligeti férfi eltűnését pénteken jelezték a hozzátartozók a rendőrségnek, akik a VMSZ segítségét kérték a kutatáshoz. A hozzátartozók elmondása alapján behatárolt területet és annak több kilométeres körzetét átkutatták a vizimentők, sikertelenül.

Szombaton újabb információk alapján a korábbitól teljesen eltérő helyet vizsgáltak a kutató csoport tagjai, de ez a keresés sem járt eredménnyel. Vasárnap az egyik eltűnt férfi édesapja is a vízimentőkkel tartott. A szakemberek azt mondták neki, addig nem folytatják a kutatást, amíg meg nem mutatja, hová járt a fia. A vízimentők ugyanis azt gyanítják, orvhalászok lehetettek az eltűnt férfiak.

Mivel a vasárnap délutáni órákban a kutatás elérte azt a területet, amelyet már péntek éjjel átvizsgáltak, a két férfi keresését befejezték.