Égő lakásukból mentette ki nyolchónapos húgát egy négyéves kisfiú a kelet-ukrajnai Krivoj Rogban, bátor tettéért életmentő kitüntetést kap.
Gyenyisz Gupalov a gyerekkocsiban alvó, Vita nevű húgával maradt a lakásban, miután kamasz bátyja iskolába, a szülei pedig bevásárolni indultak. A kisfiú a kocsit maga mellé állítva a számítógép elé ült rajzfilmet nézni, s mivel megéhezett, kiszaladt a konyhába. Ezalatt rövidzárlat keletkezett a számítógép tápzsinórjának fali csatlakozóaljzatában, amitől tüzet fogott a tapéta, majd a faliszőnyeg.
A cikk szerint a fojtogató füstöt észlelve Gyenyisz visszarohant a szobába, ahol a gyorsan terjedő tűztől már égtek a gyerekkocsi melletti bútorok. Ő azonban nem vesztette el a lélekjelenlétét, betakarta a kishúgát, gyorsan felöltözött, és a bejárati ajtót kinyitva kitolta a nála jóval magasabb gyerekkocsit a lépcsőházba. Ott segítségért kiabált a szomszédoknak, akik értesítették a tűzoltókat.
A négyéves kisfiút bátorságáért életmentő kitüntetésre terjesztette fel a Dnyepropetrovsz megyei rendkívüli helyzetek főosztálya. Gyenyisz Gupalov lesz Krivoj Rog történetének legfiatalabb életmentője. (FH)