Három áldozata van a lövöldöző kaliforniai Télapónak

2008.12.25. 17:13

Hajtóvadászatot indított a kaliforniai rendőrség egy férfi után, aki télapó jelmezbe öltözve lövöldözni kezdett egy karácsonyi ünnepségen - közölték csütörtökön a helyi hatóságok. A támadás után tűz keletkezett, amelyben hárman meghaltak.Körözést adott ki az amerikai rendőrség a 45 éves Bruce Pardo után, aki a gyanú szerint mikulásjelmezbe öltözve lövöldözött egy karácsonyi ünnepségen Los Angelesben. A szemtanúk elmondták: Pardo miután belépett, tüzet nyitott a vendégekre. A golyózáporban hárman sebesültek meg - egy fiatal nő, egy nyolc éves kislány és egy férfi. A támadó ezután levette a jelmezt, majd utcai ruhában elmenekült.

A lövöldözés helyszínén eddig ismeretlen okból tűz keletkezett. Miután a tűzoltók megfékezték a lángokat, három ember holttestét hozták ki az épületből. Egyes feltételezések szerint a támadó válófélben lévő felesége is ott lehetett az ünnepségen, ezért elképzelhető, hogy ő volt a célpont.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a támadó után, egyben felhívta a lakosság figyelmét, hogy Pardónak fegyvere van, és rendkívül veszélyes.