A legújabb adatok szerint nyolc ember ölt meg egy Télapó jelmezbe öltözött amerikai férfi volt felesége karácsonyi buliján Kaliforniában, majd felgyújtotta a házat, elmenekült, és magával is végzett. Bruce Pedro holttestét bátyjának nagyjából ötven kilométerre lévő házában találták meg. A rendőrség gyanúja szerint elhúzódó válása miatt gyilkolhatott a férfi. A lángok kialvása után öt újabb holttestet találtak a hatóságok emberei a kaliforniai ház romjai között, ahol a Télapónak öltözött férfi lövöldözni kezdett.

 

A 45 éves Pedro Szenteste, éjfél előtt fél órával érkezett meg volt apósáék karácsonyi bulijára Télapó ruhába öltözve, a Los Angelesi Covinában. A kopogásra egy nyolcéves kislány válaszolt, és Pedro az ajtó kinyitása után azonnal előhúzta fegyverét, arcon lőtte a gyereket, majd válogatás nélkül lövöldözni kezdett a karácsonyi bulin részt vevő nagyjából 25 emberre, és egy házilag készített gyújtóbombával felgyújtotta az épületet.

 

A szomszédok riasztása után a rendőrség pár percen belül kiérkezett a helyszínre, de a ház akkor már lángokba állt, és teljesen leégett, bár nyolcvan tűzoltó érkezett oltani a lángokat. Pedro addigra már elmenekült a helyszínről. Holttestét bátyja találta meg a gyilkosságok helyszínétől nagyjából hatvan kilométerre lévő lakásában. A 45 éves férfi minden bizonnyal öngyilkos lett. (FH)


 

A hatóságok közlése szerint nyolc holttestet találtak a romok között, és eltűntkét tartják nyilván Pedro volt feleségét, és annak szüleit, akik a karácsonyi buli házigazdái voltak. Az arcon lőtt nyolc éves kislányt kórházban kezelik, csakúgy, mint egy 16 éves lányt, akinek a hátát találta el egy lövedék, és egy nőt, aki az egyik emeleti ablakból kiugorva menekült a lövöldöző "Télapó" elől. Egyikük állapota sem életveszélyes.