Ismeretlenek géppisztollyal rálőttek két rendőrre Athén belvárosában hétfő hajnalban, írja az MTI. Az egyik rendőr a mellkasán és a lábán megsebesült, őt súlyos állapotban szállították kórházba.
A görög hatóságok tájékoztatása szerint a két rendőr a kulturális minisztériumnál posztolt, és helyi idő szerint nem sokkal hajnali négy óra után támadták meg őket. A rendőrök mintegy húsz töltényhüvelyt találtak a helyszínen, a lövéseket valószínűleg kalasnyikovból adták le. A minisztérium abban az Exarchia kerületben van, amelynek éttermeit és kávézóit a radikálisok bázisának tekintik. A támadást eddig senki nem vállalta. A rendőrök több embert őrizetbe vettek a körzetben.
Az eset két héttel azután történt, hogy december 23-án ismeretlenek lövéseket adtak le egy rohamrendőröket szállító buszra. A húsz rendőr közül senki nem sebesült meg, de a jármű egyik kereke kidurrant.
Görögországban súlyos zavargások robbantak ki azután, hogy december 6-án egy rendőr agyonlőtt egy 15 éves fiút. A rendfenntartó erőket példátlan mértékben mozgósították, és az utcai erőszak azóta jelentősen csökkent. Egészen hétfőig azonban nem történt az összecsapásokban hasonlóan súlyos sérülés.