Bűnösnek talált egy arizonai bíró egy 12 éves fiút anyja megölésében. Az amerikai szövetségi állam Bisbee városának bíróságán a múlt pénteken tartottak meghallgatást az ügyben.
A helyi média jelentése szerint a tragédia augusztusban történt. Állítólag a gyerek és 34 éves anyja a házi munkák miatt vitatkoztak. Miután az asszony elment otthonról, a gyerek bement a hálószobába, ahol a család pisztolyát tartotta anyja. A fiú magához vette a fegyvert, megvárta míg anyja visszajön, majd nyolcszor belelőtt. Az asszony barátja szemtanúja volt a tragédiának.

 

Az asszony nővére azt vallotta a bírónak, hogy testéve nem akarta, hogy a fia vele éljen, gyakran kiabált a gyerekekkel és rendszeresen verte is. Arizona vonatkozó törvénye értelmében a fiút 18 éves korának betöltése után szabadon fogják engedni. A bíró január 23-án hirdet ítéletet. A fiú ügyvédje szerint drámai folyamatok vezettek a tragédiához, és ebben felelős volt az áldozat. "Önök csodálkoznak, hogy miért jut el idáig egy gyerek. Azt kell mondanom, hogy tragédia láncolat egyik generációról a másik terjed" - mondta az ügyvéd. (FH)