Bűncselekményre utaló adatot egyelőre nem találtak a december 4-én éjjel a fővárosban eltűnt francia diáklány ügyében - mondta Seres Ernő, a II. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. A rendőrség jelenleg nem nyomoz, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eltűnés körülményeit.

 

Ophélie Bretnacher eltűnésének éjjelén egy Dohány utcai szórakozóhelyen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd nem a megszokott útvonalon indult el hazafelé. A térfigyelő kamarák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható, éjjel háromnegyed kettőkor készültek a Roosevelt térnél, írja az MTI.

 

A sajtótájékoztatón bemutatták a térfigyelő kamerák azon felvételeit, amelyen még látható Ophelié. Az egyik felvételen a lány a Deák tér és a Király utca kereszteződésében gyalogol a Bajcsy-Zsilinszky út irányába. Innen a Zrínyi utcán keresztül a Roosevelt tér felé ment, de nincs felvétel arról, hogy a lány felment volna a Lánchídra.

 

Az üggyel kapcsolatban Ophelia apja és meghatalmazott védőjük büntető feljelentést tett a főügyészségen, ám ezt a vádhatóság elutasította. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint "a rendelkezésre álló adatok és a feltárt tények alapján jelenleg semmiféle bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg".