Lövöldözés tört ki szerda este Csepelen, a Széchenyi úti iskolában - értesült a Független Hírügynökség. Két ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor egy támadó szerda este 18 óra 40 perc körül lövöldözni kezdett a Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában, mondta el a Velvetnek Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletes. Egyelőre annyit tudni, hogy az esti órákban lépett be a csuklyás fegyveres az intézménybe, és több lövést is leadott. Két áldozata, az intézmény vezetője és az egyik ott dolgozó tanár a helyszínen meghalt, értesült az MTI. Egy harmadik embert, az iskola biztonsági őrét kórházba vittek, és jelenleg műtik.

Az Index értesülései szerint az egyik áldozat, az intézmény vezetője, Takács József, a XXI. kerület szocialista frakciójának helyettes vezetője, aki korábban alpolgármester volt. A másik áldozat, az igazgatóhelyettes, P. László pedig szintén egy helyben ismert szocialista szimpatizáns. A helyi- és a párthírek szerint az utóbbi időben többször is megpróbáltak fellépni kábítószer terjesztők ellen.

Kormos Endre még nem tudott pontos információkat adni arról, hogy miért kezdett el lövöldözni a támadó. A nyomozók megkezdték a helyszínelést, a sérültet a mentők sokkos állapotban kórházba szállították. Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.