Megtagadta a vallomástételt a csepeli kettős gyilkossággal gyanúsított biztonsági őr, ennek ellenére a bíróság már pénteken dönthet az ügy két gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról, az iratok már az ügyészségen vannak - értesült a Független Hírügynökség. Az őr társa, az iskola gazdasági igazgató-helyettese időközben mutatott egy helyet, ahol szerinte szerdán este a Dunába dobta a biztonsági kamerák által a gyilkosságról rögzített felvételt, ám a folyó azon részén húszcentis jég van. A Független Hírügynökség információi szerint a férfi egy másik helyre is elvezette a rendőröket csütörtökön kora este, de azt egyelőre még nem tudni, hogy itt sikerrel járt-e a kutatás.



Mint arról már a Független Hírügynökség beszámolt, sikkasztás miatt küldték el a munkahelyéről szerdán a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgató-helyettesét és a biztonsági őrt, akik a gyanú szerint 3-4 millió forintot tüntettek el. A gazdasági igazgató-helyettes emiatt szerda estére megbeszélt egy találkozót Takács Józseffel, aki az alapítványi iskola, és a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője is volt. A férfi elhívta az egyik tanár kollégáját is a megbeszélésre. A gazdasági igazgató-helyettes sem érkezett egyedül: a szintén elbocsájtott, egyébként büntetett előéletű biztonsági őrrel érkezett. Csaknem fél órán keresztül beszélgettek, hogy pontosan miről, azt egyelőre nem tudni. A gyanú szerint a félórás megbeszélés végén, a biztonsági őr lelőtte az igazgatót, majd a tanárt is, végül belelőtt saját tenyerébe is, hogy alibit igazoljon.

A biztonsági őr a rendőröknek azt mondta, hogy egy álarcos támadó végzett az áldozatokkal, ráadásul az egyik 16 éves tanulóra próbálta terelni a gyanút. A rendőrök a fiú ráckevei lakásán is jártak, de nem találták otthon.

A férfit mentővel kórházba vitték, ahol lőpornyomokat találtak a kezén, ezt az orvosok jelentették a rendőröknek. Hajnalban, a helyszínelés közben a nyomozók egy diktafonra bukkantak, amely az egész beszélgetést, és a gyilkosságot is rögzítette. Ez gyakorlatilag egyértelművé tette, hogy az őr lőtt. Az iskolában az egész épületben kamerarendszer működik, amely egy szerveren tárolja a rögzített felvételeket. Mint kiderült, a szerverszoba ajtaját a biztonsági őr berúgta, majd a számítástechnikai eszközt a gazdasági igazgató-helyettes magával vitte és állítólag a Dunába dobta. Ezután visszatért az iskolába, ahonnan őt már nem engedték haza. Az őrt és a gazdasági igazgató-helyettest több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, utóbbit társtettesként.