Több mint egy milliárdot sikkasztott az álnéven élő férfi

bry
2009.01.09. 09:47

Elfogták azt a lopott szlovén útlevéllel évek óta Trampus Andrej néven élő B. Zsoltot, aki ellen gazdasági jellegű bűncselekmények miatt kilenc elfogatóparancs volt érvényben, és akit újabb bűncselekményekkel, köztük egy 1,1 milliárd forintos sikkasztással gyanúsít a rendőrség, írja az MTI.
A férfi 2005 óta él a lopott szlovén útlevéllel Trampus Andrejként. Elfogásakor is Trampus Andrejnek mondta magát, eredetileg ezen a néven helyezték előzetes letartóztatásba is, és csak az ujjlenyomata alapján sikerült megállapítani, hogy ő valójában a többszörösen körözött pécsi B. Zsolt.
A rendőrség 2006 decemberében indított nyomozást, miután kiderült, hogy egy Trampus Andrej névre kiállított lopott szlovén útlevéllel nyitottak számlát egy budapesti bankfiókban, és tulajdont szerzett egy gazdasági társaságban is.
A céget a 32 éves férfi az álnevén és 26 éves budapesti élettársa nevén vásárolta meg, és a befolyt pénzt nem a cégre fordították, hanem vagy a férfi, vagy az élettársa felvette a bankban.
Később a Trampus Andrejként élő B. Zsolt megismerkedett egy budapesti férfivel, akit rávett, hogy nagy értékű ingatlanát fektesse a cégbe, mert így nagy összegű hitelhez juthatnak. Az ingatlantulajdonos belement az alkuba, így résztulajdonossá vált a kft.-ben. A társaság meg is kapta a 2 millió eurós (550 millió forintos) hitelt, de annak kevesebb mint felét fordították az üzletre, és a hitelt nem fizették vissza a banknak.
A nyomozók szerint B. Zsolt összesen 1,1 milliárd forintot sikkasztott el a cégtől, és ebben társtettesként élettársa is segített neki, bár a nő állítása szerint nem tudta, hogy a férfi álnéven él. Emellett 78 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége, illetve közokirat-hamisítás bűntette, továbbá egy rendbeli hitelezési csalás bűntette miatt tettek vádemelési javaslatot az ügyben B. Zsolt ellen.