Sikkasztás miatt nyomozást rendelt el a rendőrség abban a csepeli alapítványi iskolában, amelyben múlt szerdán agyonlőtték az intézményvezetőt és az egyik igazgatót, írja az MTI. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában szerda este elkövetett kettős gyilkosság indítéka - több meghallgatott tanú, iratok és a bűncselekményt rögzítő magnófelvétel szerint is - egy elszámolási vita volt az intézményvezető és D. Gábor, az egyik gyanúsított között.
A rendőrség korábban elmondta, D. Gábort, az iskola 36 éves gazdasági igazgatóját és K. Tamást, az iskola 52 éves dolgozóját sikkasztás gyanúja miatt bocsátották el az iskolából a gyilkosság napján, és ez szolgált indítékul a kettős emberölés elkövetésére. Az intézményvezető a rendőrségen nem tett feljelentést a sikkasztási ügyben, de elbocsátotta állásából D. Gábort.
Az emberölés bűntettében indított nyomozástól teljesen elkülönítve, önálló eljárás keretében vizsgálja a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a sikkasztás bűncselekményét. A nyomozók vasárnap több tanút meghallgattak, az alapítványtól iratokat foglaltak le.