Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a pocsaji asszonyt, aki miután világra hozta gyermekét belecsavarta egy törölközőbe és kidobta a szemétbe.
A nő a terhességét eltitkolta a családja elől, és amikor a szülés megindult, csak az asszony és a két kiskorú gyermeke volt otthon. A nő egy fotelbe ülve megszülte a gyermekét, és ezt követően eltépte a köldökzsinórt, majd a csecsemőt megtisztította és megszoptatta. Ezután egy törölközőbe csavarta, majd egy műanyag szatyorba helyezte az újszülöttet és a háztartási hulladék tárolására használt lomtároló helyiségben a szemét tetejére dobta, majd a szobájába visszatérve lefeküdt aludni.

Másnap reggel férje elment otthonról, és csak délután érkezett haza; ekkor hívta ki feleségéhez a háziorvost, aki a lakásukon megvizsgálta a nőt. Az orvos azt állapította meg, hogy a vádlott elvetélt, ezért beutalta kórházba, ahol kiderítették, az asszony a beszállítását megelőzően szült. Az új szülöttet három napon keresztül keresték a rendőrök, végül a nő elmondta, hogy hova rejtette gyerekét.

A csecsemőt a nyomozók megtalálták egy sárga törölközőbe csavarva, egy reklámszatyorban, melynek a fülei erősen görcsre voltak kötve, amivel szinte légmentesen lezárva a szatyrot. Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a kislány életképes volt, nagy valószínűséggel életben maradt volna megfelelő ellátás esetén. Halála elhanyagolás, kihűlés részben fulladás miatt következett be, mivel a törölközőbe csavarása és szatyorba tétele következtében a légutak elzáródtak.