5 év után jogerős ítélet született a boldogkőváraljai papgyilkosság ügyében. A vádlottak - 2 férfi és 2 nő - összesen 46 év fegyházbüntetést kaptak nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt csütörtökön a Debreceni ítélőtáblán. Ötödik társukat felmentette a csalás vádja alól a büntetőtanács, ő nem vett részt gyilkosságban  - írja a Független Hírügynökség.

A vádlottak 2003-ban azért utaztak Boldogkőváraljára, hogy bizsukkal házaljanak, így jutottak el a 79 éves római katolikus plébánoshoz. Megfigyelték, hogy valószínűleg nagyobb zsákmányt is találhatnak nála, ezért négyen később visszatértek. A plébános azonban felriadt a zajra, ezért lefogták és a magukkal vitt ragasztó szalaggal úgy leragasztották az arcát, hogy megfulladt.

A rablók 1.2 millió forint készpénzt, egy faliórát és néhány kisebb értékű ékszert vittek magukkal, bár a nyomozás nagy erőkkel folyt, de hosszú ideig nem vezetett eredményre. Másfél év telt el, mire elfogták a gyilkosokat. A Debreceni Ítélőtábla részben helybenhagyta ítéletével a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Bíróság döntését. Csak a negyedrendű vádlott, az egyik nő büntetését enyhítette az ítélőtábla. Azon túl mind a 4 elítéltnél 1,2 millió forintig vagyonelkobzást rendelt el a bíróság.