Megkezdődött a Fővárosi Bíróságon annak az asszonynak a pere, aki saját fiát lőtte agyon egy puskával tavaly februárban Budapesten. A 47 éves asszony azért ölte meg kábítószerfogyasztó fiát, mert az rendszeresen késsel fenyegette és ütötte-verte családja tagjait - írja a Független Hírügynökség.

A család egy budai villában, jómódban élt. A később áldozattá vált fiatalember eleinte marihuánát szívott, majd áttért a kokainra, és ivott is. Gyakran veszekedett a szüleivel és testvérével, főleg az édesanyjával, és fenyegette őket, hogy elvágja a torkukat és "kinyírja" őket. A zaklatott idegállapotban levő anya 2008. február 25-én magához vette férje vadászpuskáját, majd az ágyában alvó fiát közelről fejbe lőtte. Erről azt vallotta: "amikor megláttam a fegyverszekrényt, úgy éreztem, csak így védhetem meg a családomat", majd hozzátette: "még a szemem is behunytam, úgy lőttem".

Az igazságügyi elmeszakértő első véleményében azt állapította meg, hogy az asszony olyan beszűkült tudatállapotban lőtte le fiát, ami tette súlyának felismerésében erősen korlátozta, de a tárgyaláson a szakértői vélemény úgy módosult, hogy a lövés leadásakor a vádlott olyan tudatállapotban volt, amit kizárta azt, hogy felismerje tette társadalomra veszélyes voltát. A bíróság hétfőn megszüntette a vádlott házi őrizetét és szabadlábra helyzete őt, viszont az ügyész indítványára 2 új igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki. A tárgyalás a szakértői vélemények elkészülte után folytatódik.