Már őrizetben van a csepeli sorozat-gyújtogató - erősítette meg a korábbi sajtóinformációkat hétfő délután Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A férfit hétfőn hajnalban fogták el a Csepelen járőröző civil ruhás rendőrök segítségével, és azóta már be is ismert mindent. Tetteit azzal indokolta, hogy 5 éve tűz ütött ki a házában, és azt nem tudta feldolgozni. "Másnak se legyen jó" - fogalmazott a gyújtogató. A 31 éves fiatalember az elmúlt néhány hónapban 19 autót gyújtott fel Csepelen, de a tüzek miatt összesen 30 jármű rongálódott meg.

Hétvége óta vizsgálja központi hatáskörben a budapesti rendőrség a csepeli autógyújtogatásokat, és hétfőn hajnalban sikerült elfogni a tettest. Bodnár Zsolt hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a nyomozók elemezték a sorozatos gyújtogatásokat és az derült ki, hogy valószínűleg csepeli lehet a tettes, biciklivel közlekedik és véletlenszerűen választja ki a kocsikat. Szombaton és vasárnap 40-50 civil ruhás rendőr járőrözött a környéken, és vasárnap éjjel felfigyeltek egy biciklisre, aki ráadásul ellenállt, amikor igazoltatni akarták. A kerékpáron egy zacskóban petróleum volt és találtak a férfinél öngyújtót, illetve rongyot is, így feltételezhetően éppen arra készült, hogy ismét felgyújtson egy autót.

A 31 éves férfit őrizetbe vették, a kihallgatásán beismert mindent: elmondta, hogy még 2003-ban tűz ütött ki a házában, ezt pedig nem tudta feldolgozni, igazságtalannak érezte. "Másnak se legyen jó" - tulajdonképpen így indokolta a gyújtogatásokat. A felgyújtott autókat egyébként teljesen véletlenszerűen választotta ki.

Bodnár Zsoltmég hozzátette, a férfi édesanyjával és testvérével él együtt Csepelen, több mint tíz éve nincs munkája, legutolsó munkahelye után pedig orvosi, ideggyógyászati kezelésen esett át. A tettes tavaly szeptember óta 19 autót gyújtott fel, a tűzben pedig összesen 30 jármű rongálódott meg. Becslések szerint ezzel 31 milliós kárt okozott. (FH)