Elkapták a 900 forintot zsákmányoló fegyveres rablókat

bry
2009.01.21. 16:56

Fegyveres rablókat fogtak el a járőrök kedden Székesfehérváron. A két férfi símaszkban, fegyverrel fenyegetőzve négy embertől követelt értékeket múlt szombaton éjszaka Kápolnásnyéken, Székesfehérváron és Budapesten. A zsákmányuk két mobiltelefon és kilencszáz forint volt csak, ám mára már őrizetben vannak. A két férfi öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést kaphat. Az autójuk színe és márkája buktatta le őket.

 

Január 17-én éjszaka Kápolnásnyéken a rablók autójukkal követtek egy gyalogost, majd fegyverrel az értékeit követelték. Egy mobiltelefont és kétszáz forintot vettek el tőle. Egy órával később Székesfehérváron akartak egy járókelőt kifosztani, de megzavarta őket egy arra járó autó. Továbbmentek és egy közeli utcában újra próbálkoztak. Ott a megtámadott férfi ellenállt, ezért hasba rúgták, és amikor összegörnyedt a földön, a feje mellett eldördült a fegyver. Ezután Budapesten telefont és hétszáz forintot vettek el egy járókelőtől.

 

A rendőrök megtalálták a kilőtt töltény hüvelyét, majd a személyleírások és az autó típusa alapján körözést adott ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Január 20-án Fehérvár belvárosában gyanússá vált a járőröknek egy, a körözöttel azonos színű és típusú autó, amelyben két férfi ült. Az autóban közbiztonságra veszélyes eszközöket, az egyik férfinél pedig egy fegyvert találtak. A házkutatás során aztán előkerültek a rabláskor használt ruhák és a keresett fegyver is. (FH)