Gázpisztollyal lőtt a rendőrökre egy asszony Debrecenben

bry
2009.01.21. 16:59

Lakása ajtaján keresztül vélhetően gázpisztollyal lőtt az érte érkező rendőrökre egy középkorú asszony szerda délután Debrecenben. A rendőrök később behatoltak a lakásba, a nőt mentőkocsi vitte el, írja az MTI.

 

A középkorú nőt, aki ellen büntetőeljárás van folyamatban, a rendőrök elő akarták vezetni igazságügyi elmeorvosi vizsgálatra. Amikor csengettek és kérték, hogy nyissa ki az ajtót, az asszony feltehetően gázpisztolyból kilőtt a rendőrökre, majd később még több lövést leadott.
Ez délután egy óra körül történt, azt követően az asszony nem adott életjelet magáról, bezárkózott a lakásba, és sem időközben odaérkezett lánya, sem a rendőrségi pszichológus felszólítására nem reagált. A gázt és a villanyt időközben kikapcsolták a három szinten, az Egyetem sugárút és az Őszirózsa utca sarkán lévő épületben.

A helyszínre a rendőrség, a mentők és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki. Délután negyed öt körül a rendőrök két oldalról egyszerre hatoltak be a lakásba: a lépcsőházból és a tűzoltólétráról, az erkélyen keresztül. A mentősök és a rendőrök 16 óra 23 perckor lehozták az asszonyt és mentőkocsiba tették. A lakásból egy nagy testű németjuhász kutyát hoztak ki, amit gyepmesterek szállítanak el. Az akció során személyi sérülés nem történt.