A belga belügyminisztérium közleménye szerint elfogták azt a 30 év körüli férfit, aki pénteken délelőtt három embert ölt meg egy Brüsszelhez közeli városka bölcsődéjében. A támadásban egy felnőtt és két gyerek halt meg - egyikük a kórházban halt bele sérülésébe. Belga sajtóhírek szerint az ámokfutó férfi pszichiátriai kezelés alatt állt.

Az első vizsgálatok szerint a férfi pénteken délelőtt, 10 óra körül érkezett Dendermond városka a bölcsödéjéhez. Miután becsöngetett és kinyitották az ajtót, a férfi berohant az épületbe és egy késsel azonnal szurkálni kezdte a gyerekeket. A támadás idején mintegy 18 gyerekre, 3 és 6 év közöttiekre felügyeltek a bölcsödében. A híradások szerint valószínűleg elmezavarodott és orvosi kezelés alatt álló ámokfutó végül egy biciklin menekült el.

Az első híradások még ellentmondásos adatokkal szolgáltattak az áldozatok számáról. Belgium belügyminisztériuma azóta megerősítette, hogy a támadásban két kisgyerek és egy felnőtt halt meg. Rajtuk kívül az ámokfutó 11 embert sebesített meg, néhányukat életveszélyes sérülésekkel kezelik. A férfi arca állítólag feketére és fehérre volt mázolva. Tettének okáról elképzelésük sincs a belga hatóságoknak. (FH)