Nem felelős a napközis tanár azért, hogy osztálytársai megerőszakoltak egy 9 éves kislányt egy szegedi általános iskolában - állapította meg az ügyben indított belső vizsgálat. Eszerint egy játszótéren erőszakoskodtak a gyerekek, és mivel elbújtak, a pedagógus nem láthatta őket. Mindez még tavaly októberben történt, a rendőrség azonban csak most adott tájékoztatást az ügyről.

A kislányt tavaly októberben erőszakolta meg több osztálytársa az iskolához közeli játszótéren, a napközis foglalkozás ideje alatt. Belső vizsgálat indult, ami megállapította, hogy a tanárt nem terheli felelősség, mert a gyerekek a játszótéren elbújtak előle. Nem volt olyan helyzetben a pedagógus, hogy bármi módon közbeavatkozhatott volna - mondta a Független Hírügynökségnek Kardos János, a szegedi polgármesteri hivatal oktatási irodájának vezetője.

Az irodavezető szerint a tízéves gyerekek között az sem valószínű, hogy ténylegesen nemi erőszak történt volna. Ez huszonévesek között elképzelhető, de tízéves gyerekek között fenntartással kell kezelni a történteket - fogalmazott.

A rendőrség meghallgatta a gyerekeket és szüleiket, de eljárást azért nem indítottak, mert egyikük sem éri el a büntethetőség alsó korhatárát. A nyomozati anyagot a gyámhatóságnak küldték el, ott még nem fejezték be a vizsgálatot, így nem lehet tudni, mi lesz a fiúk sorsa.

A történtek után a kislány szülei úgy döntöttek: nem várják meg a gyámhivatali vizsgálat eredményét, még tavaly másik iskolába íratták gyermeküket. A fiúk azonban továbbra is ugyanabba az intézménybe járnak.