Jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tiszakécskei férfit, aki bántalmazta egyéves és kétéves nevelt fiát, egyiküknek súlyos fejsérüléseket okozott.
A korábban több alkalommal büntetett vádlott 2007 márciusában létesített élettársi kapcsolatot a gyerekek édesanyjával. A férfi néhány hónappal később az asszonnyal és annak gyermekeivel egy tiszakécskei tanyára költözött, ahol 2008 nyarától velük élt a nő anyja is. A vádlott és anyósa is gyakran italozott, és rendszeresek voltak közöttük a viták.
A vádlott 2008. május 24-én kora délutántól tanyájuk szomszédságában italozott, és amikor hazatért, törni-zúzni kezdett. Belekötött élettársába, szidalmazni kezdte, majd felkapta kétéves nevelt fiát, átvitte a másik szobába és bevágta a rácsos ágyba. A gyerek könnyebb sérülést szenvedett, de csak a véletlenen múlott, hogy nem sérült meg súlyosabban. Az asszony anyjával és gyermekeivel a közeli erdőbe menekült, de később visszatért a tanyára.
Másnap az ismét ittas férfi újra összevitatkozott anyósával, majd szidalmazta a család többi tagját is. Ezt követően felkapta a másik, babahordozóban fekvő nevelt fiát, és a konyha kövezetére dobta, majd felpofozta az anyósát. Az egyéves gyermek legalább három métert repült, s olyan súlyos fejsérülést szenvedett, ami csak hat hét alatt gyógyult meg. A szakértők szerint közvetett életveszélyes állapot is létrejöhetett volna, megint csak a véletlenen múlott, hogy nem történt súlyosabb sérülés.
Az asszony édesanyával és gyermekeivel elmenekült, majd egy ismerősük segítségével jutott el a kecskeméti megyei kórházba, ahol a gyerekek sérüléseit ellátták. A vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, súlyos testi sértés bűntettének kísérletében és testi sértés vétségében találta bűnösnek a táblabíróság, s ezért jogerősen négy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta, valamint elrendelte a férfi kényszergyógyítását. (MTI)