Legkevesebb 110 ember halt meg Kenyában szombaton este, amikor egy közúti baleset következtében felborult egy benzinszállító teherautó, majd felrobbant, miközben tömegek állták körül, hogy vödrökben, lavorokban, kannákban elvigyék a kiömlő üzemanyagot."Ez nemzeti tragédia. Sokan a kórházban haltak bele égési sérüléseikbe"- mondta a kenyai belügyminiszter, miután megérkezett a helyszínre, amely a Rift-völgyben lévő Molo város közelében van. Sok égési sérültet helikopterekkel, kisrepülőkkel vittek a fővárosba, Nairobiba.

"Láttam a tömeget, és rohantam én is oda egy kannával, amikor azt kiabálták, hogy lehet benzint szerezni. Hazavittem egy kannával, majd amikor visszamentem a második fordulóra, jött a robbanás" - mesélte egy 25 éves sebesült. Több szemtanú azt állítja, hogy a tömegben néhányan cigarettára gyújtottak és ez okozta a robbanást. A halottak között rengeteg a nő és a gyerek.

Kenyában szerdán volt hasonló tragédia. Akkor a főváros, Nairobi központjában egy tűzvész teljesen elpusztított egy szupermarketet, és legalább 25 ember halt meg.