Ittas rendőr gázolt el két nőt a Nógrád megyei Somoskőújfalun még január 24-én - erősítette meg az MTI értesüléseit hétfőn Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

A 26 éves salgótarjáni férfi január 24-én Somoskőújfaluban elütött két, az út szélén sétáló gyalogost. A 37 éves nő súlyos, a 78 éves asszony pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A sofőr megállás nélkül továbbhajtott a baleset helyszínéről, őt rövid idő elteltével a rendőrök a lakásáról állították elő. Az ellenőrzés során kimutatható volt, hogy az autót vezető férfi alkoholt fogyasztott, valamint kiderült az is, hogy az elkövető a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományának motoros rendőre.

 

A nyomozást segítségnyújtás elmulasztásának és a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette megalapozott gyanúja miatt a Salgótarjáni Nyomozó Ügyészség folytatja le. Arra a felvetésre, hogy a rendőrség mindeddig miért hallgatott az ügyről, Dankóné Nagy Éva rendőrségi szóvivő annyit válaszolt: "naponta több száz intézkedésük van, és ebből nem mindegyiket kommunikálják".