210 millió forintnyi heroint találtak két magyar autójában Ausztriában

bry
2009.02.04. 14:28

Az osztrák rendőrség egy országúti ellenőrzés során őrizetbe vett két magyar állampolgárt, akiknek a gépkocsijában 14 kilogramm - hozzávetőleg 210 millió forintot érő - heroinra bukkantak. Szerdai tájékoztatás szerint az illetők az A1-es nyugati autósztrádán, Felső- és Alsó-Ausztria határának közelében akadtak fenn.

 

Az autóban ülő két magyar - az egyik 29, a másik 40 éves - már az első kikérdezés során ellentmondásba keveredett, az osztrák rendőrök ezért ügy döntöttek, hogy átvizsgálják a járművet. Gyanújuk be is igazolódott, a kocsiban több újnak tűnő, eurós árcédulával ellátott ruhadarabot találtak, amelyek eredetére az igazoltatott személyek nem tudtak magyarázattal szolgálni. Mivel fennállt annak lehetősége, hogy a termékek betörésből származnak, a két magyart őrizetbe vették.

 

A 14 kilogramm heroinra a gépkocsi tüzetesebb átkutatása során bukkantak, méghozzá a csomagtartóban heverő bőröndben, illetve a pótkerék elhelyezésére szolgáló teknőben. Bár az osztrák hatóságoknak még nem sikerült pontosan megállapítaniuk sem a kábítószer tisztasági fokát, sem az eredetét, a drogszállítmány feketepiaci értékét mindazonáltal 700 ezer euróra - 210 millió forintra - becsülik. A két magyar gyanúsított hallgatásba burkolózik. Csupán annyit közöltek, hogy fogalmuk sincs, hogyan került járművükbe a heroin.(FH)