Elfogta a pécsi rendőrség azt a két fiatalkorú diákot, akiket a kegyetlen állatkínzással gyanúsítanak, tudta meg a Velvet Bojtor Bernadettől, a Pécsi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől. A diákok gyanúsítotti kihallgatása és a helyszíni szemle jelenleg is tart, illetve a nyomozók házkutatást tartanak otthonaikban.

Két diák valószínűleg véletlenül kaphatta meg az állatkínzást tartalmazó videót, erról értesítették az iskola vezetőségét, akik feljelentést tettek az ügyben. A két diákot a rendőrök tanúként hallgattak ki, és tanúvallomásuk, valamint egyéb adatok alapján sikerült azonosítani az egyik feltételezett elkövetőt. A fiatalkorú tanulót a rendőrség kihallgatta, majd miután elismerte az állatkínzást, megnevezte társát is, akivel együtt kivégéztek a három kismacskát.

Az Orpheus Állatvédő Alapítványhoz egyik informátora juttatta el azt a videót, melyen néhány fiatal kismacskákat végez ki. A feltehetően fiatalkorú gyilkosok, akik az informátor szerint Pécsett rögzítették mészárlásukat, különös kegyetlenséggel oltják ki a három macska életét. Többek között felakasztják őket, kiszúrják a szemüket, elvágják a torkukat, agyonütik őket. Amennyiben megtalálják az elkövetőket és bebizonyosodik bűnösségük, legfeljebb három év szabadságvesztésre ítélhetik őket kegyetlen tettükért.

Sokkoló felvételek, csakis erős idegzetűeknek.