Mexikói rendőrök vetkőzésre kényszerítettek két apácát, mert így akartak megbizonyosodni róla, hogy tényleg nők, és nem egy keresett tolvajbanda tagjai - közölte egy mexikói ügyészségi szóvivő pénteken. A két apáca hatalommal való visszaélés miatt panaszt emelt az ügyészségen a rendőrök ellen. A hölgyek adományokat gyűjtöttek az ország közepén található Dolores Hidalgo városában, amikor a rendőrök letartóztatták őket. Az őrizetbe vett apácákat aztán a rendőrségen arra utasították, hogy vegyék le ruháikat, és így bizonyítsák, hogy tényleg nők - közölte a városi ügyészség szóvivője.

A város rendőrsége egy tolvajbanda után nyomozott, miután több bejelentés is érkezett hozzájuk, hogy két apácaruhában lévő ember egy hétköznapi ruhát viselő férfival együtt boltokat rabol a városban.

Az ügyészségi szóvivő elmondta, hogy az apácák hatalommal való visszaélés miatt panaszt emeltek az ügyészségen. Az apácákat letartóztatásuk után szinte azonnal szabadon is engedték, mivel semmilyen bűntényt sem tudtak rájuk bizonyítani.