Megmenekült a kivégzéstől egy drogcsempészet miatt beperelt malajziai ikerpár, miután nem lehetett eldönteni, hogy melyikük volt az igazi elkövető - írta a Független Hírügynökség. A 27 éves ikerpár egyikét 166 kilogramm marihuána, és 1,7 kilogramm nyers ópium csempészetével gyanúsította az ügyészség, amiért akasztófára kerülhetett volna, ha ki tudják deríteni melyikük az. Az ügyben döntő bírónő indoklásában elmondta, hogy az ügyészség meggyőzően bizonyított az egypetéjű ikerpár egyik tagjának bűnösségét, de azzal kapcsolatban kétségek merültek fel, hogy melyikük az. "Ez egy különösen egyedi eset, mert még DNS-vizsgálattal sem lehet bizonyítani semmit" - közölte Zaharah Ibrahim bírónő.

Az ikerpárt még 2003 augusztusában fogták el egy háznál, Kuala Lumpur egyik elővárosában. Az egyik iker autójával beállt a házhoz, és a csomagtartóból éppen egy droggal teli zsákokat vett elő, amikor a rendőrség őrizetbe vette. Az autó csomagtartójában, és a házban összesen 18 zsáknyi kábítószert találtak - 166 kilogramm marihuánát, és 1,6 kilogramm nyers ópiumot.

Amikor a rendőrség már a házban volt, megérkezett az elfogott férfi ikertestvére, akit ekkor szintén letartóztattak. Az ikerpár ügyében döntő bírónő elmondása szerint egyértelmű volt, hogy csak az elsőként elfogott ikernek volt kulcsa a házhoz, így lehetetlen, hogy ne tudott volna a házban lévő drogokról.

Azzal kapcsolatban azonban kétely merült fel, hogy melyiküket tartóztatták le először - mondta el a bírónő, aki végül mindkettőjüket felmentette. "Nem küldhetem a rossz embert a hóhér elé" - közölte Ibrahim.