Elmaradt az ítélethirdetés az RTL Klub Való Világ című műsorából közismert Segal ügyében. A kábítószer ügy 20 vádlottja közül az egyik ugyanis váratlanul eltűnt az ítélethirdetést megelőző szünetben a Fővárosi Bíróságról. Legutóbb Farkas Péter olimpiai bajnok és öccse szökött el a bíróságról ítélethirdetés közben, az olimpikont azóta sem találják.

Az ügyben az első gyanúsítottakat még 2005-ben fogta el a rendőrség, akkor Hollandiából nagy mennyiségű extasyt és kokaint csempésztek be. A bírósági tárgyalás, amelyben a tanúvédelmi programban szereplő védett tanúk is közreműködnek, 2007 novemberében kezdődött. Az ítélethirdetést azért előzi meg különösen nagy várakozás, mert lehetséges, hogy a történteket bűnszervezetben elkövetett kábítószerrel visszaélésnek minősíti a bíróság, abban az esetben pedig sokkal súlyosabb ítélet születhet, hiszen a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények tetteseit semmiféle kedvezmény nem illeti meg.

A legenyhébb ítélet akkor lehet, ha a vádlottakat kábítószerfüggőnek és nem bűnszervezet tagjainak mondja ki a bíróság. Ebben reménykedik Segal is, aki az utolsó szó jogán hétfőn reggel kábítószerfüggőnek mondta magát. A Való Világból ismert férfi az ügy harmadrendű vádlottja, a megszökött férfi az ötödrendű vádlott. A Fővárosi Bíróság várhatóan február 23-án hirdeti ki az első fokú ítéletet. (FH)